Ziua îndrăgostiţilor

În dimineaţa aceasta Ghiţă se trezi cu zâmbetul pe buze. Nu pentru că nu s-a îmbătat seara trecută ca un porc deşi tot nu a înţeles cum de s-a întâmplat asta, ci pentru că era o zi specială – ziua îndrăgostiţilor şi Ghiţă şi-a pus în plan să-i facă o surpriză.

Aşa că s-a trezit mai devreme, când ea dormea atât de adânc încât nici nu a simţit că s-a împrospătat aerul de îndată ce s-a sculat Ghiţă din pat. Acesta se ridică încetişor şi se îndreptă prin întuneric spre baie.

Deşi uşa era la trei paşi distanţă, Ghiţă a reuşit să scoată cinci înjurături – două lovituri la picior, una la mână, un cap de uşa închisă şi încă unul când a tras prea tare ca s-o deschidă. După ce închise uşa şi-şi muşcă limba înjurând se opri şi se întrebă de ce-a sunat a gol de fiecare dată când s-a lovit de uşă? Văzând însă că mai are puţin până se luminează de ziuă renunţă la ideile filosofice şi intră în baie.

Deşi la prima privire în oglindă se sperie de-a binelea, Ghiţă era mulţumit de felul cum arată. Îşi aduse aminte ce însemna pentru el înfăţişarea unui bărbat adevărat; un bărbat adevărat se bărbiereşte doar atunci când barba trebuie spălată; bărbatul adevărat nu e niciodată murdar – ceea ce are sub doi centimetri grosime nu se cheamă murdărie, iar dacă are mai mult de doi centimetri cade singură.

De data aceasta însă, Ghiţă hotărî să-i facă ei pe plac. Aşa că oftă cu dor şi jale, puse mâna pe brici şi se apucă să dea jos barba cum dă ţăranul cu sapa-n mătrăgună. După ceva timp de chin şi câteva rânduri de transpiraţie, Ghiţă ieşi învingător. Cu un gest de nespusă bucurie ridică mâna în sus. Atunci observă că briciul lui, nou-nouţ odinioară, acum arăta ca o beschie.

Un gând despre „Ziua îndrăgostiţilor

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s