FII geniu…

Toate bune şi frumoase cu facultatea până în momentul în care aceasta ia sfârşit. Vrei nu vrei, după trei ani de DOTA, Counter-Strike, bere, distracţii şi exerciţii intense de frecat menta ros pantalonii în fund stând la cursuri şi laboratoare unii colegi de ai mei cad în melancolie profundă şi cum aceasta este rudă cu spiritul liric (în viziunea unora) colegii sus-menţionaţi purtaţi în avântul liric pe aripile melancoliei mai scriu câte o amintire despre facultate, colegi etc.

Ok, şi ce e rău în asta? Nimic, atât timp cât autorul este conştient de ceea ce scrie. Ca să trec la subiect: am găsit ceva timp în urmă articolul de aici în care, colegul meu de facultate aflat ” in ultima suta de metrii la facultatea de informatica din cadrul U.A.I.C. (Universitatea Alexandru-Ioan Cuza)” se întreabă ce a văzut interesant la Facultatea de Informatica şi de ce anume s-a apucat de ea şi încearcă să-şi răspundă.

De fapt, el chiar crede că răspunde la întebare, pe când eu am catalogat chestia respectivă ca fiind încercare în primul rând din cauza multitudinii greşelilor gramaticale (sindromul Yahoo Messenger User).

Ignorând greşelile, firul epic al naraţiunii respective face o incursiune în viaţa autorului începând cu amintirea primului calculator şi până în momentul publicării articolului respectiv, pentru ca, imediat după introducere să dezvăluie misterul greşelilor. De fapt, nu este vorba doar de greşeli; autorul din prostie pură modestie umană îşi dezvăluie condiţia de geniu abia acum, la sfârşit de facultate:

„Astfel pe vremea cand lumea se juca cu Z80-uri sau cum sunt mai bine cunoscute la noi HC-uri eu eram un copil cu nabadai care in ,,timpul liber” scria cod Basic. De fapt si de drept nu mai stiu daca aveam 4 sau 5 ani pe vremea cand incepusem sa tastez primele linii de cod in asa maniera incat sa pot sa rulez codul si calculatorul sa deseneze masinute, avioane si alte asemenea.”

Astfel, în avântul prostiei modestiei şi spiritului liric, autorul aduce lumii primele dovezi ale geniului său, probabil efecte ale maximei lui Einstein „If A is a success in life, then A equals x plus y plus z. Work is x; y is play; and z is keeping your mouth shut.” auzită într-o viaţă anterioară. Transhumanţa l-a determinat pe autor să deducă o nouă formulă optimizată, deoarece acesta şi ” în timpul liber scria cod Basic”. Mai mult de atât, geniul autorului şi experienţa vieţilor anterioare îl făceau un adevărat copil-minune în ochii contemporanilor părinţilor săi actuali:

„Stiu insa clar ca nu stiam nici macar alfabetul si cu cifrele stateam si mai rau, dar cumva printr-o minute stiam sa folosesc primitivele drawline si circle, care primeau ca ceea ce stiu acum ca se numesc argumente numere intre 0 si 255. Ba chiar pe vremea aia stiam mai multe primitive, pentru ca stiu ca mai si faceam sa ,,palpaie” ecranul si sa schimb fundalul si multe alte asemenea. Eu de fapt si de drept ma jucam, nu in nisip ci pe tastatura […]”

În acest context, autorul poate fi asemuit unui mare personaj din filmele fantastice literatura universală – Neo, Alesul care putea să vadă codul fiecărui personaj din Matrix direct la run-time.

Bineînţeles că la acest moment apar mai multe teorii legate de modul de expunere a naraţiunii. Elita cercetătorilor din domeniul codurilor şi criptografiei consideră ca acest mesaj se aseamănă cu scrisorile criptate despre care vorbea Nostradamus într-o epistolă a sa şi că acest în mesaj greşelile nu sunt altceva decât o modalitate de a le sugera savanţilor că mesajul este criptat şi este foarte important pentru omenire. Scepticii, duşmanii şi invidioşii geniului consideră că aceste greşeli nu sunt altceva decât o urmare a faptului că autorul în avântul geniului său a uitat, sau poate că nici nu a ştiut să scrie corect gramatical…

Până la urmă, cum ne permitem noi, muritorii de rând să îi cerem unui astfel de geniu să scrie conform normelor stabilite?

Un gând despre „FII geniu…

  1. asta nu’i iesit din matrix, ci din matrita ingenios parodiata de moldoveni, un guru al jocurilor pe televizor de tip Terminat(or), care inainte de a FI(i) geniu, a fost sub aripa Nadiei in singurul oras mai imbecil decat husi ce exista in afara arcului carpatic, orasul cu nume de conducator PMR/PCR. please, don’t waste time reading a person who wrote more lines in his blog posts that he read in his entire life.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s